Från skog till bord med mästerkocksvinnaren
PremiumEfter att ha följt sympatiske Gabriel Jonsson genom Sveriges mästerkock-säsongen på TV och sett honom ta hem vinsten, är det spännande att ta del av hans första kokbok.
Med ödmjukhet inför uppgiften men en stark vilja att vinna, var Gabriel Jonsson en deltagare i TV-serien som åtminstone jag fastnade för. Att han sedan verkade kunna laga riktigt god mat, särskilt av vilt som han brinner för, gjorde inte saken sämre.
Passionen för naturen och jakten är också genomgående i boken Från skog till bord, utgiven av Bonnier Fakta. Bara att bläddra i boken är en njutning, varje bild bjuder på stämning och lust att sätta sig till bords.
Snabbt och enkelt
Gabriel Jonsson fokuserar på mat som är relativt snabb att laga, inte för komplicerad eller tillkrånglad. Det hedrar honom, detta är mat som alla kan laga hemma i det egna köket, och det är matlagning från grunden.
Däremot är recepten ganska ordinära, även om rätterna garanterat är väldigt goda. De känns dock igen rätt väl. Tråkigt också att förlaget inte korrekturläst bättre.
Frida Wismar förtjänar en eloge och ett särskilt omnämnande för foto och styling, bokens största behållning.