söndag 10 december

Jakt & prylar

Vinsten i Sveriges mästerkock var att få ge ut en kokbok. Foto: Marie Gadolin

Från skog till bord med mästerkocksvinnaren

Premium

Efter att ha följt sympatiske Gabriel Jonsson genom Sveriges mästerkock-säsongen på TV och sett honom ta hem vinsten, är det spännande att ta del av hans första kokbok.

Med ödmjukhet inför uppgiften men en stark vilja att vinna, var Gabriel Jonsson en deltagare i TV-serien som åtminstone jag fastnade för. Att han sedan verkade kunna laga riktigt god mat, särskilt av vilt som han brinner för, gjorde inte saken sämre.

Passionen för naturen och jakten är också genomgående i boken Från skog till bord, utgiven av Bonnier Fakta. Bara att bläddra i boken är en njutning, varje bild bjuder på stämning och lust att sätta sig till bords.

 

Snabbt och enkelt

Gabriel Jonsson fokuserar på mat som är relativt snabb att laga, inte för komplicerad eller tillkrånglad. Det hedrar honom, detta är mat som alla kan laga hemma i det egna köket, och det är matlagning från grunden.

Däremot är recepten ganska ordinära, även om rätterna garanterat är väldigt goda. De känns dock igen rätt väl. Tråkigt också att förlaget inte korrekturläst bättre.

Frida Wismar förtjänar en eloge och ett särskilt omnämnande för foto och styling, bokens största behållning.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Samtidigt på JaktPlay