Laga älg och annat vilt.

Laga älg och annat vilt.

Kokbok: Laga älg och annat vilt

Premium

Anders Levén har skapat en kokbok vid namnet Laga älg och annat vilt och boken genomsyras av hans passion för bra råvaror.

Här samsas älgköttet tillsammans med andra vilda smaker från naturen – whiskylingon, ångad röding eller varför inte hjortragu.

I flera recept får man också ta del av inspiration från övriga världens matkulturer, med smaker från till exempel Thailand och Sydafrika.

Boken är uppdelad i olika delar – smårätter, färs- och korvrätter, stekar och långkok etcetera.

 

Utgår från älg

Även om många av recepten utgår från just älg som råvara, så är författaren noga med att påpeka att det i de allra flesta fall går att byta ut mot annat viltkött, så länge man byter ut köttet mot samma styckningsdetalj. Älgstek går med andra ord fint att byta mot vildsvinsstek, beroende på vad man själv råkar ha hemma.

Det här är en ren kokbok, som består nästan helt av recept. Laga älg och annat vilt är utgiven av förlaget Semic, och kostar ungefär 180 kronor hos nätbokhandlarna.

 

Sophie Persson

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Samtidigt på JaktPlay