fredag 23 februari

Jakt & prylar

Runt 30 nya och gamla jägare samlades och hade trevligt vid grillkåtan efter stövarjakten på Rådde. Foto: Lennart Appelqvist

Många nya jägare på harjakt

Premium

Södra Älvsborgs ungdomssektion tillsammans med jägarskolan på Rådde inbjöd traditionsenligt till stövarjakt efter hare och räv på trettondagsafton.

Vädret kan så här års vara besvärligt, men denna gång var det perfekta förhållanden. 30 nya och gamla jägare från kretsarna i Tranemo, Mark, Borås och Ulricehamn samlades i jägarstugan på Rådde och jaktledarna Bosse Persson, undertecknad och ungdomsansvarig Jesper Pohlin gick igenom dagens upplägg.

När ungdomarna med faddrar intagit sina pass släpptes finnstövartikarna, tillika syskonen Vaja och Doris, av sina ägare Tryggve Svensson och Conny Carlsson.

 

Listiga harar

Det dröjde inte länge förrän det hördes väckskall och snart var jösse på benen. Hararna visade sig på några pass och även räv och rådjur observerades. Dock överlistade de vilda djuren jägarna och det blev i stället korvgrillning i den fina grillkåtan.

Alla var dock nöjda med upplevelserna och det kommer nya chanser för de unga jägarna. Det var första gången för några nya jägare och de ville gärna vara med igen på nästa jakt. Trevligt också att så många faddrar i form av föräldrar, makar och veteranerna på Rådde mötte upp. Det rådde mycket god stämning vid återsamlingen och dagen får anses mycket lyckad och hararna finns kvar.

 

LENNART APPELQVIST

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Samtidigt på JaktPlay