Jaktledaren Jesper Pohlin, längst till vänster, med några av ungdomarna på harjakten. Sittande Freja Spjuth och Emmet Back samt stående Elias Rosensköld och Simon Bertilsson med sina faddrar. Foto: Lennart Appelqvist

Jakt för unga i härligt vinterväder

Premium

Det var gnistrande kallt ute i gryningen och extra gott att komma in i jägarstugan på Rådde, där Bosse Persson traditionsenligt dukat upp kaffebordet inför dagens harjakt.

Jesper Pohlin och Johnny Söderberg, ungdomsansvariga i Jägareförbundet Södra Älvsborg, hade engagerat fem ungdomar samt faddrar till februari månads harjakt.

Efter genomgång i stugan släppte Tomas och Daniel Widensjö från Grimsås sina stövare Malin och Linus.

Fina upplevelser

Elias Rosensköld från Aplared, som nu går jägarskolan på Rådde, har varit med flera gånger på ungdomsjakt och passade hos Jesper Pohlin. Simon Söderberg har också erfarenhet av jakter på Rådde och har nyligen avlagt jägarexamen.

De övriga deltagarna var nya och fick fina upplevelser med rutinerade jägare, som ställer upp och stimulerar ungdomarna att uppleva jakten på Rådde.

Freja Spjuth från Borås fick följa med sin pappa på harjakten. Simon Bertilsson från Grimsås var också med och passade. Alla hörde dreven och några såg även harar samt en räv.

Dagens hare

Emmet Back från Väla passade med Johnny Söderberg och fick uppleva när dagens hare fälldes för schillerstövaren Malin.

Ungdomarna fick därefter lära sig att ta ur haren, när Johnny instruerade.

Efter några timmar på pass samlades alla i grillkåtan, där Jesper bjöd på grillad korv. Ytterligare en stunds drevjakt följde, dock utan att någon jösse gick i pass.

 

Lennart Appelqvist

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev