Vild thaigryta med grön curry

Här kan du använda vilket viltkött som helst. Jonatan Fällgren, kock från Västervik, knep för att få grytan vackert grön är att mixa färsk koriander och färsk bladspenat ­tillsammans med lite kokosgrädde och röra i mot slutet.

400 g viltkött, i tunna strimlor

1–2 burkar kokosgrädde (400 g)

1–2 msk grön currypasta

1 cm färsk ingefära, riven

1 vitlöksklyfta

3 kvistar thaibasilika

3 limeblad

2 tsk socker

1–2 tsk fisksås

1 färsk röd paprika

1 grön chili

Ev sockerärter

Strimla viltköttet tunt. Fräs currypastan i lite olja eller smör någon minut. Tillsätt en sked kokosgrädde och rör om. Tillsätt köttet och fräs ett par minuter. Tillsätt sedan resten av kokosgrädden, riven ingefära, skivad vitlök, thaibasilika, limeblad, socker, fisksås och strimlad chili. Låt koka några minuter. Lägg i strimlad paprika och gärna en näve sockerärter mot slutet.

Att blanda i mot slutet

1 näve färsk koriander

1 näve färsk spenat

1 dl kokosgrädde

Strax före servering: Mixa färsk koriander, färsk spenat med 1 dl kokosgrädde, och blanda i grytan så att den få en fin grön färg.

Servera med ris eller nudlar.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst