Den medåtalades advokat Göran Witt-Strömer. Foto: Pia Nordlander

Hedinfallet: Advokatyttrande lämnas in till helgen

Premium

Den man som är medåtalad med Karl Hedin kommer att lämna in sitt yttrande till Svea hovrätt den kommande helgen. Mannens advokat Göran Witt-Strömer hade begärt förlängd tid för yttrandet till slutet av augusti, men nu säger han att yttrandet ska vara inlämnat till helgen.

Svensk Jakt berättade den 26 juli att det inte blir någon ny huvudförhandling när åtalade mot Karl Hedin och den medåtalade mannen ska tas upp i Svea hovrätt.
I stället kommer domstolen att fatta sitt beslut på de handlingar som redan finns i målet efter förhandlingen i Västmanlands tingsrätt.

Hedinfallet: Ingen huvudförhandling i hovrätten

Söker överprövning

Åklagare Lars Magnusson har inte hänvisat till någon ny bevisning, utan vill att hovrätten ska överpröva tingsrättens bedömning av den befintliga bevisningen.
För de åtalade är detta positivt, då det kan innebära att behandlingen i hovrätten kan gå snabbare än vad det skulle ha gjort om man skulle tagit om allt en gång till.

 

Tre jaktsäsonger spoilerade

När Karl Hedin och de andra männen greps den 26 oktober 2018 beslagtogs deras vapen och Hedin och hans medåtalade har ännu inte fått tillbaka vapnen.
Det innebär att tre jaktsäsonger har blivit spolierade och frågan är nu om det även ska bli en fjärde.
En snabb hovrättsförhandling som skulle leda till en friande dom är förutsättningen för att Karl Hedin ska kunna jaga till hösten.
Därför var beskedet att hans medåtalades advokat fått tid på sig fram till slutet av augusti med att lämna sitt yttrande ett stort orosmoln.

Nytt nej om Karl Hedins vapen

Klart till helgen

Men när Svensk Jakt får telefonkontakt med advokat Göran Witt-Strömer under hans semester i Italien lovar han att yttrandet ska vara inne snart.
– Yttrandet till Svea hovrätt kommer att vara inne till kommande helg, säger advokat Göran Witt-Strömer.

 

Leif Andersson

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev