Det skånska vargreviret har fått namnet Linderödsåsen, men vargparet rör sig över stora delar av nordöstra Skåne. Arkivbild: Mostphotos

Digital informationsträff om Skånes vargrevir

På tisdag den 16 mars har LRF Skåne bjudit in till informationsmöten om det nybildade vargreviret i länet.

Ett av vargmötena hålls på eftermiddagen och ett på kvällen. Båda är digitala och kräver att man anmäler sig i förväg via ett webbformulär.

Deltar gör Anders Rolfsson från LRF Skåne och Anna Kristoffersson, Skånes Fårintressenter. Därutöver medverkar vilthandläggare David Börjesson och förvaltningsjurist Eva Johansson från länsstyrelsen, liksom Jens Frank från Viltskadecenter.

 

På programmet

På programmet står information om vargreviret och länsstyrelsens roll, förebyggande åtgärder, skydd och ersättningar, samt hur LRF Skåne och Skånes Fårintressenter arbetar med rovdjursfrågan.

LRF Skåne starkt kritiska till varg i länet

LRF har tidigare uttryckt starka farhågor med varg i landskapet. Man har även hävdat att det inte finns stöd för en skånsk vargetablering i gällande förvaltningsplan för södra Sverige.

 

Jägarna oroliga

Inte heller Jägareförbundet Skåne vill ha varg eller vargrevir i landskapet.
– Våra medlemmar är oroliga, med all rätt. Ett revir i Skåne län skulle innebära ett stort problem för förvaltningen av viltet i en stor del av länet, sa Lars Persson, ordförande i Jägareförbundet Skåne, i en tidigare intervju på Svenskjakt.se.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev