SR granskade förbundets allmänna uppdrag

Jägareförbundets allmänna uppdrag granskas av radioprogrammet Kaliber.

I dagens Kaliber granskades Svenska Jägareförbundet och det allmänna uppdraget.
Reportern menade att förbundet sitter på dubbla stolar.

I dagens avsnitt av Kaliber i P1 granskade man Svenska Jägareförbundets allmänna uppdrag. Det är den del av verksamheten som finansieras av viltvårdsfonden – alltså jägarnas viltvårdsavgift, till skillnad från den del som finansieras av medlemsavgiften.
I reportaget säger Stina Bergström, riksdagsledamot för Miljöpartiet att hon anser att det allmänna uppdraget bör utredas och förändras.
– Jägareförbundet är jätteduktiga på att göra eftersök och bedriva skyddsjakt och det är ju jägare som måste göra det, men däremot de här delarna som handlar om information till allmänheten där tycker jag att det känns konstigt att det är en organisation som ska göra det. Och en organisation som har en syn på saken så att säga.

Viktig verksamhet
Men Isak From, socialdemokrat och ledamot i riksdagens miljö- och jordbruksutskott säger i reportaget att han inte ser någon konflikt i Svenska Jägareförbundets dubbla roller, dels att stå för objektiv information, dels att driva sina egna frågor och han tycker att Allmänna uppdraget fungerat bra, inte minst därför att Jägareförbundet finns i hela landet.
– Viltvårdsfrågorna är ju verkligen frågor som inte är storstadsfrågor utan regionala frågor och då är det viktigt att den verksamheten bedrivs och kan finnas i hela landet.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev