Förvaltningsplan för varg klar i Danmark

Även danska djurägare ska få ekonomiskt stöd för att sätta upp vargsäkra stängsel och ersättning för vargdödad boskap. Foto i hägn: Olle Olsson

Danska lantbrukare ska kunna söka bidrag för extra stängsel och ersättning för vargdödad boskap. Det är kärnan i förvaltningsplanen för varg som presenterades i dag, enligt Nytt från Östersund.

Enligt det förslag till förvaltningsplan för varg som miljöministern Kirsten Brosbøl (S) presenterar i dag ska danska djurägare kunna få ekonomiskt stöd för att sätta upp vargsäkra stängsel, ersättning för vargdödad boskap och skyddsjakt ska kunna beviljas av Naturstyrelsen.
– Jag är glad att kunna presentera en plan som skyddar varg, husdjur och människor. Vi har en skyldighet att skydda vargen eftersom det är en skyddad art i EU, men vi har verkligen en skyldighet att skydda böndernas djur. Slutligen bör vi med alla medel se till att vargar som uppvisar ett irrationellt beteende och hotar folk ska kunna skjutas, säger Kirsten Brosbøl till Jyllands-Posten, skriver Nytt från Östersund.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev