Ugnsbakat ­tjäderbröst. Foto: Lena Runer

Ugnsbakat ­tjäderbröst. Foto: Lena Runer

Viltrecept: Ugnsbakat ­tjäderbröst

På bädd av potatis, morot, semitorkade tomater och färsk spenat. Serverat med pepparrotskräm. Använd gärna en sprits till krämen – ett lätt sätt att servera snyggt.

2 tjäderbröst

Salt och peppar

Bryn tjäderbrösten i stekpanna med smör, salta och peppra. Lägg in dem i ugnen på cirka 140 grader tills innertemperaturen är 52 grader. Låt vila i minst 5 minuter.

 

Pepparrotskräm

2 msk riven pepparrot

1 dl creme fraiche

1 dl färskost typ Philadelphia

Blanda ingredienserna och smaka av med salt och peppar.

 

Grönsaksbädd

4 tomater

6 potatisar

4 morötter

1 liten påse färsk spenat

Dela tomaterna i klyftor och lägg dem i en ugnsform. Baka i ugnen på bakplåtspapper i cirka 2 timmar på 130 grader. Skala, skär och förkoka potatisen och morötterna så att de är knappt mjuka. Strax innan servering: Stek potatisen och morötterna på hög värme med smör. När de börjar få färg och bli varma, blanda i de semitorkade tomaterna. Vänd till sist ner färsk spenat, lägg upp på ett fat och klicka eller spritsa pepparrotskrämen runt omkring.

Skiva tjäderbröstet i tunna skivor och lägg överst.

 

Recept: Peter Dahlbäck, Vemdalens Catering

Text: Lena Runer

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst