onsdag 17 april

Viltsmak

Oskar Danielson är imponerad av Norrköpings kommuns vilja att ligga i framkant när det gäller användandet av naturliga råvaror. Foto: Privat

”Måltidens Dag” blir vildsvinsfest i Norrköpings kommun

På torsdag bjuds Norrköpings skolever på närproducerat viltkött.
Kommunen satsar stort på ”Måltidens Dag” på torsdag den 15 oktober, genom att laga alla måltider på vildsvinskött.
– Jag hoppas att vi på det här sättet kan visa att vildsvinskött är bland det bästa vi har i Sverige, och att fler får upp smaklökarna för det, säger Oskar Danielsson som levererar köttet.

Under 2020 gjorde Norrköpings kommun en riktad upphandling på viltkött för att få in närproducerat viltkött i förskolor, grundskolor, gymnasium och äldrevård. Gläntans Viltkött AB med bas i Norrköping vann upphandlingen, och nu är det dags för leverans.

Totalt skickas 4.300 kilo vildsvinsfärs till kommunens förskolor och skolor. 480 kilo vildsvinsfärs till äldrevården, tillsammans med 300 kilo grytbitar av vildsvin och hjort.

Vildsvinsfärsen serveras vid två tillfällen, nu på torsdag den 15:e oktober och nästa chans att få smaka är torsdagen 26:e november. Cirka 18.000 portioner kommer att serveras per tillfälle.

 

Ligga i framkant

Oskar Danielson, ägare av Gläntans Viltkött AB, är imponerad av kommunens handlingskraft och vilja att ligga i framkant när det gäller användandet av naturliga råvaror.

– Jag är tacksam över att få förtroendet att visa Norrköpings invånare, unga och äldre, att vildsvinskött är riktigt bra mat. Vildsvin framställs ofta som ett problem, när de i själva verket är en möjlighet till fantastiska maträtter, säger Oskar Danielsson, i ett pressmeddelande från Gläntans viltkött.

För kommunens skolbarn kallas torsdag vecka 42 för ”Måltidens Dag” och då bjuds det på hemmagjord vildsvinsfärslimpa med gräddsås, lingon och potatis.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.