Svampsoppa med harkött

500 g trattkantareller
1/2 l hönsbuljong
1/2 l grädde
1dl vitt vin
100 g smör
2 msk hackad schalottenlök
1 msk tärnad bacon
2 ytterfileér av hare
4 msk tärnad och blancherad rotselleri

Plocka undan några små fina trattkantareller till dekoration. Fräs resten av svampen tillsammans med lök och bacon utan att det tar färg. Tillsätt vinet och koka ner det. Häll på buljongen och koka ner med en tredjedel. Tillsätt grädden och koka ihop något. Mixa soppan helt slät. Mixa ner smöret och smaka av med salt och peppar. Tillsätt mer buljong om soppan skulle bli för tjock. Salta och peppra harköttet. Stek det rosa, låt vila och skär sedan upp köttet i tärningar eller skivor. Stek dekorationssvampen och fräs med sellerin. Lägg allt i soppan.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst