Älgbogstek i sous vide. Foto: Lena Runer

Gör bogsteken mör i sous vide

Med tillagning i sous vide under 24 timmar blir till och med en älg­bogstek mör och fin. Så här gör du.

Älgbogstek sous vide

1 bit älgbogstek
Kinesisk soja
1–2 vitlöksklyftor
Örtkryddor: timjan, rosmarin eller oregano
Eventuellt några skivor röd chili
Smör till stekning
Salt och peppar

 

Gnid in älgbogsteken med lite soja. Skiva vitlöken och gnid in köttet med vitlöken och örtkryddor. Låt vitlöksskivorna vara med i vakuumpåsen.
Om du vill kan du även lägga i några skivor röd chili i påsen.

Vakuumförpacka köttet och låt det ligga i kylen 12 timmar upp till ett dygn.

Tillaga det sedan sous vide på 55 grader i cirka 24 timmar.

Före servering: Stek köttet i het panna så det får fin färg. Salta och peppra.

Servera med potatis i någon form, plus rödvinssås och sallad.

 

Recept: Marit Norin, Älvdalen, happyalvdalen.se

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.