söndag 19 maj

Utredning efter dödsolycka: polisen är ansvarig

Arbetsmiljöverket är klar med utredningen av omständigheterna kring olyckan som i oktober förra året kostade en eftersöksjägares liv utanför Habo i Jönköpings län. Myndigheten konstaterar att det är polisen som är ansvarig och ska bedöma riskerna, rapporterar Sveriges Radio P4 Jönköping.

 

I oktober 2011 omkom en eftersöksjägare då hon blev påkörd när hon genomförde eftersök på en trafikskadad älgko utanför Habo kommun i Jönköpings län. Efter olyckan krävde Jägarförbundet Jönköpings län högre säkerhet och poliseskort för eftersöksjägare när dessa utför sitt arbete. Någon generell rekommendation om att det alltid ska finnas med polis vid eftersök finns inte.

Däremot är Arbetsmiljöverket tydligt med att man alltid ska göra en riskbedömning. Dessutom ska eftersöksjägarna få tydliga instruktioner, utbildning och möjlighet att kalla in polis då situationen kräver det. Arbetsmiljöverket är också tydlig på att det är just Polisen som har arbetsmiljöansvaret i samband eftersöksarbete, rapporterar Sveriges Radio P4 Jönköping.

 

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev