lördag 4 februari

Sprängare: ”Löfven sviker sitt vallöfte om varg”

"Har Stefan Löfven redan glömt sina löften?" frågar Jägareförbundets ordförande Björn Sprängare. Foto: Lars-Henrik Andersson

”I valkampanjens avslutande partiledardebatt mellan Fredrik Reinfeldt och Stefan Löfven lovade nuvarande statsminister Löfven att det ska finnas både skydds- och licensjakt på varg. Har Stefan Löfven redan glömt sina löften?”
Det skriver Jägareförbundets ordförande Björn Sprängare i en debattartikel på aftonbladet.se idag.

Daniel Sanchez Publicerad 11 november 2015 - 10:05

I en debattartikel som aftonbladet.se just publicerat skriver Svenska Jägareförbundets ordförande att källor inifrån regeringspartierna avslöjar att licensjakten på varg riskeras. ”Det innebär även att Socialdemokraterna väljer att bryta ett av sina allra tydligaste vallöften.”
Björn Sprängare skriver också:
”Det är ingen hemlighet att det inom regeringen finns helt olika uppfattningar om hur vargjakten ska hanteras, det har man kunnat följa i medierna under en längre tid. Det är heller ingen större hemlighet att efter att en miljöpartistisk statssekreterare besökt Bryssel i somras kom ett nytt brev från kommissionen med klagomål på den svenska vargjakten.”

Sviker statsministern sitt löfte?
Björn Sprängare påminner också aftonbladets läsare om den avslutande partiledardebatten i valkampanjen, där Löfven lovar både skydds- och licensjakt på varg. Klippet finns inbäddat ovan.
”Har Stefan Löfven redan glömt sina löften? Det har inte alla de landsbygdsbor som verkligen tog löftet som en intäkt för att Socialdemokraterna ämnade föra en landsbygds- och rovdjurspolitik som tog hänsyn till de människor som lever där.” skriver Sprängare på Aftonbladet.se och avslutar debattartikeln med:
”Vi förväntar oss att Socialdemokraterna står upp för sin politik – och inte sviker sina vallöften.”

Svensk Jakt jobbar med att följa upp Björn Sprängares debattartikel och förtydliga hur vargjakten riskeras. Senare idag väntas också länsstyrelsernas beslut om vinterns licensjaktsbeslut. 

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Mina artiklar

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev