söndag 1 oktober

Jägareförbundets årsstämma enades om ett gemensamt uttalande som syftar till att stärka samarbetet mellan brukarorganisationerna. Foto: Lars Nilsson

Jägareförbundet vill samla brukarorganisationerna

Jägareförbundets årsstämma antog på söndagen ett uttalande som går ut på att stärka samarbetet mellan de organisationer som arbetar med brukande av naturen.

Uttalandet antogs av en enig årsstämma och finns att läsa i sin helhet nedan.

 

 
Uttalande från Svenska Jägareförbundets stämma på Öster Malma 4 juni 2017

”Allt färre människor förstår landsbygdens utmaningar och hur ett hållbart brukande av naturresurserna fungerar. Urbaniseringen leder till att landsbygdsfrågorna kommer på undantag.

Det är därför viktigt att vi som företräder stora organisationer med intresse för landsbygdsfrågor, strävar åt samma håll. Vi har samma synsätt och värdegrund i de allra flesta frågorna.

Tillsammans har vi större förutsättningar att skapa förståelse och kunskap om brukandet och landsbygdens utmaningar – på både kort och lång sikt.

Svenska Jägareförbundet vill se ett ökat samarbete i frågor som exempelvis rör äganderätten, brukanderätten, jakten och viltförvaltningen samt talerätten.

Årsstämman vill understryka att det är nödvändigt att samarbeta och skapa ökad förståelse för våra olika roller när vi utvecklar och försvarar brukandet av naturresurserna. Detta förutsätter också en ökad respekt mellan organisationernas medlemmar på såväl lokal, regional som nationell nivå.

Svenska Jägareförbundet ser fram emot dialog och samarbete med landsbygdens främsta företrädare såsom Lantbrukarnas Riksförbund, Skogsägarföreningarna, Skogsindustrierna, Svenska Samernas Riksförbund, Sveriges Jordägareförbund med flera och kommer att aktivt arbeta för detta.”

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev