Rickard Axdorff valdes till ledamot i förbundsstyrelsen vid helgens årsstämma i Svenska Jägareförbundet. Foto: Boo Westlund

Ny styrelseledamot: Rickard Axdorff

Samhällsdebattör, opinionsbildare och krönikör. I helgen invaldes Rickard Axdorff, 44 år, som ny ledamot i Svenska Jägareförbundets styrelse.

I Svensk Jakt nr 5/2017 publicerades en artikel där Rickard Axdorff porträtterades med anledning av valberedningens nominering av denne till en plats i förbundsstyrelsen.

– Om jag blir vald räknar jag med livliga diskussioner, eftersom diskussioner är tankens moder, sa Rickard Axdorff då.

 

Vass penna

Han är inte rädd att säga vad han tycker och gillar när det hettar till i debatten. Som ledarskribent för tidningen Skogsaktuellt och som grundare och ordförande i föreningen Naturbrukarna Sverige har hans vassa penna väckt uppmärksamhet.

– Jag är kanske stridbar, men främst handlar det för mig om att vara tydlig och ärlig. Vi måste ha diskussioner om vi vill göra skillnad, säger Rickard Axdorff.

Han bor på familjegården Södra Dylta strax norr om Örebro och driver både skogsbruk och jordbruk med betande djur. För Rickard Axdorff är brukandet av naturen det centrala och det som han också vill ta med sig in i Jägareförbundets styrelse.

 

Tändhatt

Där vill han gärna se sig själv som en tändhatt som aktivt driver frågor om varg och rätten att förvalta och bruka naturen.

Med vargen nära intill gården vet han hur den och andra stora rovdjur påverkar möjligheten till jakt, och därmed möjligheten till ett aktivt brukande.

– Jag vill ha så få vargar som möjligt i landet, fördelade på en så stor yta som möjligt, säger Rickard Axdorff.

Han är utbildad jägmästare, har en magisterexamen i ekonomi, försäljning, handel och marknadsföring. Till detta kan läggas ett brett jaktligt intresse och ett mångårigt engagemang i förbundet.

Rickard Axdorff var under flera år ordförande i Örebro jaktvårdskrets.

– Jag har därför både erfarenhet av och insyn i hur förbundet jobbar, säger Rickard Axdorff, som ser det lokala medlemsengagemanget som mycket viktigt i förbundets arbete framöver.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev