Anders Gruvaeus valdes till ledamot i förbundsstyrelsen vid helgens årsstämma i Svenska Jägareförbundet. Foto: Privat

Ny styrelseledamot: Anders Gruvaeus

Vid helgens årsstämma i Svenska Jägareförbundet invaldes Anders Gruvaeus till ledamot i förbundsstyrelsen. Han hoppas kunna bidra till ett positivt samarbete med andra brukarorganisationer.

I en artikel som tidigare publicerats i Svensk Jakt nr 5/2017, inför årets stämma, berättade Anders Gruvaeus, som är skogsmästare, om sin bakgrund och profession i skogen.

Han arbetar för närvarande åt Stora Enso, men har tidigare varit lärare i jakt- och viltvård på naturbruksgymnasier i Östergötland.

 

Många olika erfarenheter

– Det var inga renodlade jaktutbildningar, utan enstaka kurser. Det var ganska naturligt att jag skulle hålla i dem. Jag har även hållit många jägarexamenskurser, säger han.

Trots erfarenheterna av ungdomar vill Anders Gruvaeus inte se sig som profilerad på det området, utan betonar i stället de många olika erfarenheter han gjort under 20 år som förtroendevald i Jägareförbundet, de flesta av dem på länsnivå.

Sedan två år tillbaka är han ordförande i Jägareförbundet Östergötland, en post som han omvaldes till för ytterligare ett år när länsstämman hölls första helgen i april.

– I länsförbundet har jag arbetat för att få fler människor att göra fler saker. Att bredda styrelsens kompetens, och få bättre fart på verksamheten med fler engagerade jägareförbundare. Jag tycker att vi har lyckats med det, säger Anders Gruvaeus.

Han tycker det känns roligt att bli nominerad till – och nu invald i – förbundsstyrelsen i en tid då det går bra för förbundet.

 

Ett vinnande lag

– Det känns alltid bra att gå med i ett vinnande lag, så är det ju. Jag tänker på framgångarna förbundet haft det senaste året med bland annat fjälljakten och vargjakten. Den sistnämnda på en alltför låg nivå, men den kom igång.

Jakten och Jägareförbundet står inför många utmaningar. En av de viktigare att ta itu med är enligt Anders Gruvaeus att samordna brukarorganisationernas intressen.

– Hoten mot oss som brukar naturen är så många att vi inte behöver strida inbördes. Jägare, skogsbrukare och lantbrukare har så mycket att arbeta för tillsammans. Då ökar dessutom chanserna för att vi ska vara framgångsrika, säger han.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev