söndag 1 oktober

Jägareförbundets avgående ordförande Björn Sprängare fick förbundets belöningsmedalj i guld av sin efterträdare, Torbjörn Larsson. Foto: Lars Nilsson

Hedersutmärkelser till Johansson och Sprängare

I samband med Jägareförbundets årsstämma utdelades hedersutmärkelser till två personer som nu lämnar förbundsstyrelsen: Angelica Johansson och Björn Sprängare.

Under lördagens förhandlingar beslutade årsstämman att utdela Svenska Jägareförbundets belöningsmedalj i silver till Angelica Johansson och i guld till Björn Sprängare. Dessutom beslutade årsstämman att utse den avgående ordföranden till hedersledamot i förbundet.

Det ceremoniella överlämnandet av hedersutmärkelserna skedde under lördagskvällens stämmomiddag på Öster Malma.
Middagens värd Björn Sprängare inledde med att överlämna silvermedaljen till Angelica Johansson, som efter tre år som styrelseledamot i år avsagt sig omval.

Angelica Johansson tilldelades Jägareförbundets belöningsmedalj i silver. Foto: Lars Nilsson

Därefter fick förbundets nyvalde ordförande Torbjörn Larsson fästa förbundets guldmedalj på Björn Sprängares kavajslag. Av lätt förståeliga skäl präglades stämmomiddagen starkt av förbundets ordförandebyte. Den avgående, Björn Sprängare, hyllades i en lång rad tacktal för sina insatser i förbundets tjänst, samtidigt som den nytillträdde, Torbjörn Larsson, av samtliga önskades lycka till i sin nya roll.

 

Musikalisk avskedsgåva

Omnämnas bör även kvällens musikaliska underhållning, som var Björn Sprängares gåva till årsstämman. Under ledning av Joakim Svenheden, förste konsertmästare hos Kungliga Filharmonikerna, framfördes till fördrinken Mozarts Stråkkvartett nr 17 i B-dur – ett verk i fyra satser som är mer känt under namnet ”Jaktkvartetten”.

Mozarts Jaktkvartett framfördes före stämmomiddagen i Öster Malmas matsal. Foto: Lars Nilsson

Björn Sprängare, som är hedersmedlem av Kungliga Filharmonikerna sedan 1993, är en stor musikälskare och har bland annat varit ordförande i styrelsen för Stockholms Konserthusstiftelse. Han var även ordförande i föreningen Filharmonikernas vänner 1995–1999.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev