Räven i vinterpäls vann tävlingen som bästa omslagbild 2019. Foto: Mostphotos

Vinnaren i omslagstävlingen korad

Det var jämnt värre när 1.178 läsare röstade fram vinnaren i Svensk Jakts omslagstävling 2019.

Svensk Jakt nr 12 2019.

Vinnare i den täta resultatlistan blev den vackra vinterräven i snö i Svensk Jakt nummer 12 fotograferad av Mostphotos som lockade 16,2 procent av rösterna.

”Rödräven byter till tjockare vinterpäls inför vintern. Mickel är en riktig opportunist som äter vad den kommer över. Under vintersäsongen är det annars mestadels smågnagare och harar som står på menyn”, beskrevs bilden i decembernumret förra året.

 

Jägarens vän

Svensk Jakt nr 6 2019.

Silverpengen knep bilden som fångade de starka banden mellan hundförare och hund i Svensk Jakt nummer 6 fotograferad av Jessica Segerberg som fick 15,6 procent av rösterna. Trean i tävlingen fick 14,2 procent av rösterna och var den vackra råbocken i nummer 8

fotograferad av Svensk Jakts mångårige medarbete Sten Christoffersson som avled 2017. Fyran i den täta omslagstävlingen var inte långt efter på 13,4 procent – det var knipan fångad i flykten på det spegelblanka vattnet i svensk Jakt nummer 5.

 

Vann sikte

En av alla som varit med och lagt sin röst i tävlingen belönas med ett fint förstapris. Svensk Jakt gratulerar Alexander Wallin, Uppsala, som vann kikarsiktet Leupold VX-R 3-9X50 med ett värde på 12.500 kronor. Ytterligare 15 vinnare belönas med priser från Svensk Jakt som kommer med posten.

 

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev