Vildsvinskött i fokus under Årets Viltdag
Viltmaten kommer vara i fokus när det åter är dags för Årets Viltdag.
Årets Viltdag 2021 kommer att genomföras fredag 20 augusti.
Det kommer bland annat att bjudas på intressanta seminarium med ämnen som ”Hantering av vilt efter jakten” samt ”Välj lämpliga drycker till viltmåltiden”.
Paneldebatten ”Vad ska till för att få en god vildsvinsbiff på tallriken?” tar upp vildsvinets roll i gastronomin.
Final för ”Årets Viltkrog”
Det tillkännages även vilken restaurang som blir ”Årets Viltkrog 2021”. Finalisterna är Restaurang Jord i Linköping, Lux Dag för Dag i Stockholm och Färna Herrgård i Skinnskatteberg.
Arrangören Svenska Viltmatakademin vill sprida kunskap om viltets hantering och goda användning, från dess naturliga livsmiljö till matbordet.
”Visionen är att allt vilt från de svenska skogarna kommer konsumenten tillgodo och målet för Svenska Viltmatakademins arbete och engagemang är att nå ’Viltmat på var mans tallrik’.”
Andra läser också
Kul att du vill följa !
För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.
Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.
Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.