Årets Viltkock Johan Bjurström flankerad av Torsten Mörner, ordförande i Svenska Viltmatakademin (till vänster) och Gert Klötzke, juryns ordförande (till höger). Foto: Rolf Salomonsson

Årets viltkock och viltkrog utsedda

Johan Bjurström från Restaurang Gammelgården i Sälen korades till Årets viltkock 2020. Till Årets Viltkrog 2020 har Restaurang Jord i Linköping utsetts.

– Det som gör det roligt att jobba med vilt, är att man vet att djuren levt ett bra liv i naturen. Det är mer hållbart att arbeta med vilt i dagens samhälle och jag önskar att fler människor ser viltköttets fördelar och att det hamnar på fler restauranger och butiker i framtiden. För att komma dit är tävlingen mycket betydelsefull, säger Årets Viltkock Johan Bjurström.

 

Bästa viltkrogen

Oskar Gunnarsson, köksmästare och Andreas Landén, krögare från Restaurang Jord fick priset Årets Viltkrog 2020 med motiveringen: ”För sitt ambitiösa arbete med att låta hela naturen inkluderas i sin restaurang. Från hav till skog, från vilt till växtlighet”.

– Vi är oerhört glada över att få priset. Det stärker vårt hårda arbete med det vilda som vi brinner för. Vi arbetar hundra procent i säsong med det vilda. Menyerna ändras utifrån tillgängliga råvaror dag för dag. Kommer du som gäst till oss på Jord, får du veta menyn tidigast dagen innan. Och det är vi själva som förvaltar och fäller största delen av viltet som serveras på krogen, säger de glada vinnarna Oskar och Andreas.

 

Kända kockar

Kampen om Årets viltkock avgjordes på Eriksberg i Blekinge och i samarbete med Svenska Viltmatakademin, en matgrossistfirma och med stöd av Svenska Jägareförbundet.

I juryn sitter bland andra Gert Klötzke, Anders Levén och KC Wallberg, alla kockar från Svenska Viltmatakademin.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev