Kött från vildsvin är en naturlig skatt i vår skogar. Foto: Marie Gadolin

Vildsvinskött i fokus i P1

”Det springer omkring en skatt i våra skogar – vildsvinen.”
Så inleder programledaren Tomas Tengby veckans avsnitt av Meny i P1, som handlar om just vildsvin.

I programmet intervjuas bland andra Emanuel Eriksson, som från sin utgångspunkt i det östgötska eklandskapet har startat ett projekt för att öka intresset för viildsvinskött.

 

Bra råvara

– Jag tror vi har förutsättningar att få fram charkuteriprodukter i absolut världsklass från de här vildsvinen. Projektet handlar om att få alla i regionen, markägare, jägare, livsmedelsaktörer, restauranger, att förstå vilken skatt vi sitter på, säger Emanuel Eriksson i programmet.

Vildsvinsavsnittet i Meny i P1 kan lyssnas på här: Dags att börja äta vildsvin.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev