Jägareförbundet Stockholm vill i samarbete med jaktvårdskretsarna i Norrtälje kommun att jägarna ska gå man ur huse för att jag vildsvin en helg i slutet av november. Foto: Jan Henricson

Vildsvinshelg för ökad jakt

Vildsvinen har de senaste åren ökat kraftigt i Norrtälje kommun. Genom att arrangera en vildsvinshelg i Norrtälje kommun tillsammans med ett antal jaktvårdskretsar vill Jägareförbundet i Stockholms län ge ett ökat fokus på vildsvin, jakt och närproducerad mat.

Jaktvårdskonsulent Per Zakariasson.

Det är under helgen 27–29 november som organisationer och jägare i området går samman för en bättre förvaltning genom ökad jakt. Det vill man skapa genom att initiera ett samarbete mellan jaktgrannar, men också genom att lyfta vildsvinsköttet som en god och närproducerad råvara – som det dessutom finns gott om i området.

– Det kan vara både vakjakt och hundjakt, allt enligt det som passar bäst för den enskilde jägaren eller jaktlaget, säger jaktvårdskonsulent Per Zakariasson som håller i arrangemanget.

 

Snårigt regelverk

Samarbetet involverar jaktvårdskretsarna i Hallstavik, Rimbo Norrtälje norra och Norrtälje södra, samt Norrtälje kommun, LRF och Jägareförbundet Stockholms län.

– Vi ser behovet av ett fungerande system där jägare och jaktlag enkelt kan få avsättning för vildsvinskött så att det kommer fler tillgodo. Detta är mycket krångligt i dag, framför allt i områden där det inte finns vilthanteringsanläggningar, säger Per Zakariasson.

Mer info finns på Jägareförbundet Stockholms hemsida.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev