Vildsvinet står i centrum under den framflyttade temadagen. Foto: Anders Jarnemo

Vildsvinsdag flyttas till augusti

Den 16 maj skulle Jägareförbundet Kungälv Stenungsunds jaktvårdskrets och kretsens samarbetspartner arrangerat ett vildsvinsevent, som nu flyttas fram på grund av coronapandemin.

Jaktvårdskretsen har sedan 2014 en vildsvinsgrupp som tillhandahåller hundar vid eftersök och samjakter, ger råd vid avskjutning och samlar in rapporter. Man subventionerar trikinprover för att uppmuntra till provtagning.

Eftersom vildsvinet är på frammarsch i området och avskjutningen ökar, vill kretsen uppmärksamma och informera om arten.

Mässa med fantastiska vildsvin i fokus

Nytt datum för vildsvinseventet är 8 augusti och det ska hållas på Bohus fästning. Vildsvinet kommer att vara i centrum och det ska bjudas på trofébedömning, information om försäkringar och om Nationella viltolycksrådets och Eftersöksassistans verksamhet. Jaktvårdskonsulent Karl-Johan Brindbergs föreläser.

Alla i familjen kan delta och det blir även aktiviteter som fågelholksspikning, hoppborgar, grillning, uppvisningar av hundklubbar, produktvisning, mat och dryck, försäljning och mycket annat.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev