Arkivfoto: Mostphotos

Vildsvin sköts i Jämtland

En vildsvinsgalt har skjutits i Mo utanför Trångsviken i Jämtland. Skytten Erik Svensson tror att vildsvinet fått skjuts av människor för att hamna så långt norrut.

Det var på torsdagsmorgonen som ägaren och lantbrukaren Erik Svensson sköt vildsvinet.

– Det närmade sig mina suggor. Han har förstås hittat mat här och kanske framför allt alla brunstiga suggor. Det är en olägenhet när man har så mycket djur, säger Erik Svensson till Östersunds-Posten.
Erik Svensson är förvånad över att det kan finnas vildsvin i de här trakterna. Han känner inte till något hägn där det kan ha smitit något vildsvin ifrån, och att de skulle ha kommit så här långt norrut av egen maskin tror han heller inte på.

– Jag tror att det är någon som kör hit dem, alltså fångar söderut och kör hit dem för att på sikt få jaktbart vilt, säger Erik Svensson till Östersunds-Posten.

Av ÖP:s artikel framgår även att Erik Svensson fällde det vuxna vildsvinet i enlighet med regelverket.

– Jag har pratat med länsstyrelsen tidigare och jag har läst lagboken. Bilaga 4 i jaktförordningen. Kommer de in på på gården eller även en vanlig villatomt och man tror att de kan förväntas göra skada då är det upp till skytten och dennes ansvar, säger Erik Svensson till ÖP.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev