Markus Hoffman får Svensk våtmarksfonds pris för 2023. Foto: Anna Ellström

Våtmarkspriset till engagerad vattenvårdare

Markus Hoffman, som arbetar med vattenfrågor på LRF, tilldelas Svensk våtmarksfonds stipendium för 2023.

Svensk våtmarksfond startades 1995 på initiativ av Svenska Jägareförbundet. I år delar man ut sitt våtmarkspris, som består av 35.000 kronor, för 20:e gången.

Stort engagemang

I juryns motivering till årets pristagare heter det:

”Markus Hoffman har med stort engagemang och intresse arbetat för våtmarker i landskapet. Genom sin stora kontaktyta har han nyttjat möjligheten att sprida kunskap om våtmarkernas stora betydelse för den biologiska mångfalden, klimatanpassningen och som biologiska reningsverk till relevanta aktörer runt om i landet. Att fånga upp pågående regeländringar och analysera deras effekt på våtmarksarbetet är också en stark sida hos Markus Hoffman. Genom sitt stora intresse, kunskap och förståelse för våtmarkernas värde har Markus även blivit en uppskattad föreläsare i dessa sammanhang.”

Stimulera arbete

Priset, vars syfte är att stimulera arbetet med att bevara och skapa våtmarker, delas ut vid en högtidlighet som hålls i Bergianska trädgården i Stockholm den 16 juni.

Då deltar Våtmarksfondens generalsekreterare Hans von Essen, fondens ordförande Björn Sprängare samt Erik Sellberg, ordförande för Ragn-Sells som tillsammans med fonden instiftat priset.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev