Foto: Olle Olsson

Vargjakten avslutad – begär utökad tilldelning

Töm Ryssjöreviret på varg. Det begär storskogsbruket, Jägareförbundet och Lantbrukarnas riksförbund som tillsammans ansöker om utökad vargjakt i reviret.

I dag fälldes den sjätte och sista tilldelade vargen i Ryssjöreviret i Gävleborg. Det handlar om en vuxen vargtik på 37,5 kilo.

Men trots att sex vargar skjutits finns det fortfarande vargar kvar. Därför gör nu viltförvaltningsdelegationens intressen för jägarna, skogsnäringen och LRF gemensam sak och begär utökad tilldelning i reviret.

16 vargar fällda – avlyst vargjakt i Gävleborg

– Det är helt klart att det fortsatt finns ett antal vargar kvar i reviret. Därför kommer vi omedelbart begära att länsstyrelsen utökar tilldelningen, säger Johan Lundberg, ordförande i Jägareförbundet Gävleborg.

 

Minst fyra vargar

”Under det gedigna spårarbete, med mycket god geografisk täckning, som bedrivits under licensjakten har vi bedömt att det finns minst fyra ytterligare vargar i beslutat jaktområde.

Beslut behöver tas omgående för att möjliggöra en total tömning av reviret medans väderförhållandena är gynsamma”, står det i begäran.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev