Foto: (i hägn) Ingemar Pettersson

Vargar kvar i reviret – begär utökad jakt

Tio vargar har skjutits i Andåreviret men det finns fortfarande kvar vargar. Nu begär företrädare för storskogsbruket och Jägareförbundet att länsstyrelsen fattar ännu ett beslut om utökad jakt.

På onsdagskvällen skickades begäran om utökad licensjakt i Andåreviret in till länsstyrelsen i Gävleborgs län. Den är undertecknad av Johan Lundberg, ordförande i Jägareförbundet Gävleborg, samt Michael Larsson från storskogsbruket.

Tionde vargen fälld – jakten avlyst igen

”I egenskap som ordförande för Jägareförbundet Gävleborg samt delegat för jägarintresset i viltförvaltningsdelegationen i Gävleborg begär jag och markägarintressets delegat Michael Larsson att länsstyrelsen i Gävleborg mycket skyndsamt tar ett ytterligare tilläggsbeslut på licensjakten på varg i Andåreviret.

Begäran grundas på syn- och spårobs av varg i Andåreviret efter att den tionde vargen skjutits på eftermiddagen den 6 januari.
Beslut behöver tas omgående för att möjliggöra en total tömning av reviret medans väderförhållandena är gynsamma”, står det i begäran.

Ökad tilldelning på varg – jakten återupptas

Länsstyrelsen har redan utökat tilldelningen i Andåreviret vid ett tillfälle. Utökningen tillkom efter begäran av Jägareförbundet och storskogsbruket. Länsstyrelsen skrev då i sitt i ett tilläggsbeslut att syftet med licensjakten är att tunna ur vargstammen där den är som tätast.

 

Läs även

Tvekar om nytt jaktbeslut på Andåvargar

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev