En vargföryngring med sex valpar i reviret på Linderödsåsen bekräftas nu av länsstyrelsen i Skåne. Foto: (i hägn) Olle Olsson

Valpar konstaterade i skånskt vargrevir

Nu bekräftar länsstyrelsen i Skåne att det skett en vargföryngring i reviret på Linderödsåsen. Detta efter att markägaren gett tillstånd att besöka den plats där åtta vargar filmades under veckan.

Länsstyrelsen Skåne går i ett pressmeddelande ut med nyhet att man under fredagen konstaterat att filmen med åtta vargar är inspelad i reviret på Linderödsåsen.

– Därmed anser vi det bekräftat att det har skett en föryngring i reviret, säger Tom Espgård, en av Länsstyrelsen Skånes vilthandläggare.

 

Valpar födda i Skånes första vargrevir?

Besökt platsen

Länsstyrelsen fick först inte veta var filmen var inspelad, och kunde därför inte bekräfta att filmen kom från det skånska reviret på Linderödsåsen, men den saken är nu utredd och klar.

– Idag fick vi tillstånd av markägaren att besöka platsen. Vi var två vilthandläggare på plats under fredagsmorgonen och det råder ingen tvekan om att filmen är inspelad i reviret. Vi vet nu att det har fötts flera valpar i reviret. Vi ser åtta vargar på filmen och det är vad vi kan konstatera nuläget, säger Tom Espgård.

 

Bevakar området

Länsstyrelsen kommer nu att följa utvecklingen noggrant. Bland annat kommer fler viltkameror att placeras i området, och allmänheten kommer att informeras.

Vargföryngringen i Skåne är den första konstaterade i länet i modern tid. Hur den kommer att påverka vilt, viltvård och möjligheten till jakt i området är oklart.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev