Utdragen utredning – missar även årets älgjakt

”Älgjakt kan jag inte ägna mig åt när alla vapen finns hos polisen. Tur att jag har stövaren så att vi kan göra skogspromenader varje dag”, säger 69-åringen som är misstänkt för grovt jaktbrott på varg. Foto: Leif Eriksson

Han är 69 år, har varit jägare i 50 år och under alla dessa år bara missat älgjakten en gång – förra året. Nu blir det ingen älgjakt i år heller. Han är en av fem härjedalingar som sedan maj 2012 är misstänkt för grovt jaktbrott på varg och alla hans vapen är beslagtagna eller omhändertagna av polisen.

– Inför älgjakten förra året tänkte jag att det gör inte så mycket, det här är snart över och jag får vapnen tillbaka, säger 69-åringen till Svensk Jakt.

– I år var det värre. I söndags åkte jag ut till jaktstugan och hälsade på de gamla jaktkamraterna. Dom lottade ut passen, jag kände mig utanför och det kändes taskigt. Inte roligt alls.

Han har alltså inte tillgång till egna gevär och säger att han inte vågar låna något vapen.

– Det finns något som heter uppsiktsjakt, där jag skulle kunna sitta bredvid någon jaktkompis på ett pass och därmed vara med i älgjakten. Men att sitta två på ett pass är ingenting för mig.

– Det enda jag skulle kunna göra nu är att hjälpa jaktlaget med en älgtrack och att ta reda på älgen, inget annat.

 

Besked senarelagt sex gånger

Svegsbon är också besviken på miljöåklagare Åse Schoultz som enligt honom vid sex tillfällen flyttat fram tidpunkten för när hon ska väcka åtal – eller lägga ner målet.

– Nu har åklagaren sagt att hon ska komma med ett beslut i åtalsfrågan i oktober. Vi får väl se om hon håller det hon lovat den här gången, avslutar han.

Leif Eriksson

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev