Åtalsbeslut försenas ytterligare?

Under oktober månad skulle miljöåklagare Åse Schoultz fatta beslut om det blir åtal i fallet där fem män från Härjedalen är misstänkta för grovt jaktbrott. Men nu beslutet försenas ytterligare.

I det uppmärksammade fallet med de fem härjedalingar som sedan maj 2012 är misstänkta för grovt jaktbrott på varg har miljöåklagare Åse Schoultz tidigare sagt att hon under oktober månad kommer att fatta beslut i åtalsfrågan.
Men när Svensk Jakt frågar åklagaren om hon är hundraprocentigt säker på att åtalsfrågan avgörs i oktober, blir svaret lite svävande:
– Nej, det är jag inte. Det beror helt och hållet på vilka resurser som polisutredningen i fallet har. Men givetvis hoppas jag att det blir ett avgörande under oktober.
Åse Schoultz säger sig inte kunna berätta något om de sista provsvaren från Statens kriminaltekniska laboratorium.
– Om åtalsbeslutet flyttas fram igen är det sjätte gången det sker. Jag undrar om åklagaren försöker förhala det hela så att den stora massan ska glömma? Hon hänvisar till utredningsresurser, men det är skitprat – det är åklagaren som bestämmer om det finns någon substans i detta, säger den 69-årige Svegsbo som är en av de fem misstänkta.

Leif Eriksson

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev