Brandenburg ligger i östra Tyskland. Orange markering på kartan till höger anger kärnområdet för utbrottet, lila markering anger riskzon och grön markering buffertzon. Källa: Wikipedia och msgiv.brandenburg.de

Utbrott av afrikansk svinpest växer

Ytterligare sju fall av afrikansk svinpest har bekräftats hos vildsvin i Brandenburg, som ligger i östra Tyskland på gränsen till Polen.

Nyhetsbyrån Reuters rapporterar via webbsidan Succesful farming att det nu hittats sammanlagt 20 fall av den fruktade sjukdomen hos vildsvin i Brandenburg.

Det drabbade området ligger i den sydöstra delen av Brandenburg. Där har man nu tre restriktionszoner. Dels en kärnzon med en omkrets på sex mil och en yta om 150 kvadratkilometer. Det har inhägnats med elstängsel och det är förbjudet att beträda skog och öppna landskap i området, med få undantag.

 

Särskilda regler

Dels har man upprättat en riskzon på 20–25 kilometer från området där döda vildsvin har hittats. Särskilda regler gäller där för jägare, grisbönder och allmänhet.

Dessutom finns en buffertzon som gäller för jägare och grisbönder.

Alla döda vildsvin som hittas måste rapporteras med koordinater till lokala veterinärmyndigheter. De hämtas av särskilt utbildad och auktoriserad personal.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev