Förra veckan konstaterades att ett vildsvin som påträffats i östra Tyskland dött av afrikansk svinpest. Nu har ytterligare fem döda vildsvin hittats i samma område och de första undersökningarna tyder på att djuren har dött av afrikansk svinpest. Foto i hägn: Martin Källberg

Flera misstänkta fall av afrikansk svinpest i Tyskland

Förra veckan konstaterades att ett vildsvin i östra Tyskland dött av afrikansk svinpest. Nu har ytterligare fem döda vildsvin hittats i samma område och de första undersökningarna tyder på att även de här djuren dött av afrikansk svinpest.

Det är i ett område nära gränsen mellan Tyskland och Polen som det första fallet konstaterades, och enligt SVT Nyheter har ytterligare fem djuret påträffats döda i samma område. Djuren har skickats på analys.

De första resultaten tyder på att även dessa djur var smittade av afrikansk svinpest, men de slutgiltiga testerna är inte klara.

 

Första fallet av afrikansk svinpest i Tyskland

Ett omfattande utbrott av afrikansk svinpest i Tyskland kan få stora konsekvenser för grisuppfödarna i landet. Kina har stoppat importen av tyskt griskött som en konsekvens av det vildsvin som påträffades förra veckan.

Det område där de smittade vildsvinen påträffats har hägnats in med ett 1,2 mil långt elstängsel, i syfte att förebygga spridning av smittan, rapporterar tyska jaktsajten Jagderleben.

Oron för fortsatt spridning i landet är stor.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev