Huddinge kommun väljer att mata havsörn och andra rovfåglar med trafikdödat vilt. Det kommer att ske på en utfodringsplats i Sofielund söder om Stockholm. Foto: Kenneth Johansson

Trafikdödat vilt blir mat för Stockholms rovfåglar

Stockholms rovfåglar kommer att utfodras med trafikdödat vilt. Det är Huddinge kommun som tagit initiativet till en utfodringsplats i Sofielund söder om Stockholm, där havsörn och andra rovfåglar ska matas vintertid.

Havsörn, duvhök, ormvråk, säkert många kråkfåglar och kanske även en och annan räv kommer att samlas på utfodringsplatsen. Här kommer besökare att få möjlighet att se djuren och fåglarna.

– I Huddinges många naturreservat finns ett flertal olika häckande rovfåglar som kan behöva en hjälpande hand med att hitta foder under vintermånaderna. Genom att ta till vara trafikdödat vilt använder vi en resurs som annars hade gått till spillo och gör samtidigt en insats för rovfåglarna, säger Christian Ottosson (C), kommunalråd och ordförande i klimat- och stadsmiljönämnden, Huddinge kommun.

 

Ett samarbete

Sofielund är ett gräsmarksområde som ingår i Huddinge naturmark. Där det finns en utmärkt led, men i övrigt är området inte tillrättalagt för fågelskådning.

Utfodringsplatsen är ett samarbete mellan Huddinge kommun, SRV och Huddinge jakt- och viltvårdsförening. De djur som läggs ut kommer från viltolyckor inom Huddinge kommuns vägnät. Även slaktrester från skyddsjakt och jaktarrenden på Huddinge kommuns marker kan läggas på platsen.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev