En oenig kammarrätt ansåg att vapnet är lämpligt för jakt, men det tycker inte Polisen som nu tar ärendet till högsta instans. Foto: Lars-Henrik Andersson

Tikka-domen överklagad på nytt

Polisen överklagade på onsdagen Kammarrättens dom om vapentillstånd för en Tikka T3x TAC A1 som har pistolgrepp och vikbar kolv.

För tre veckor sedan gav Kammarrätten i Sundsvall Tobias Lindgren rätt, han skulle få tillstånd för vapnet, efter ett antal rättsliga turer med Polisen som motpart. Men Polisen ger sig alltså inte.

På onsdagen lämnades ett överklagande in. Där begär Polisen också inhibition av Kammarrättens dom, så den inte ska gälla under tiden som överklagandet behandlas.

För att Polisens överklagande ska kunna tas upp i nästa instans, Högsta förvaltningsdomstolen, krävs att prövningstillstånd meddelas. Domstolen lämnar prövningstillstånd om det är av vikt för rättstillämpningen att överklagandet prövas.

Polismyndigheten ber i sitt överklagande om anstånd till och med 1 februari med att lämna utveckla sina skäl för att prövningstillstånd bör ges, samt skälen för överklagandet.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev