Den gamla föreningsmodellen med långa beslutsprocesser går inte alltid i takt med tiden, anser Thomas Ekberg, som har startat en ny jaktorganisation. Foto: Privat

Thomas Ekberg startar egen jaktförening

I veckan har en ny jägarorganisation bildats, Föreningen Sveriges jägare, FSJ. Grundare är välkände yrkesjägaren Thomas Ekberg.

Svensk Jakt Publicerad 15 juli 2021 - 10:44

Enligt föreningens hemsida finns det ett ”stort intresse för en vassare organisation som ser jakten och viltet som viktiga delar av landsbygden”.

– Jag har grunnat på det här rätt länge och jag märker ett stort intresse ute i landet. Den gamla föreningsmodellen med långa beslutsprocesser går inte alltid i takt med tiden. Med en liten och lättrörlig organisation vill vi vara med och påverka i frågor som är viktiga för oss jägare, säger Thomas Ekberg.

 

Agenda

Föreningen ska jobba för att pengarna som jägarna betalar till Viltvårdsfonden går tillbaka till skötseln av det vilda. Även att trafikeftersök ersätts mer än bara symboliskt. Man vill också arbeta för en tydligare rätt att försvara liv och egendom mot rovdjur.

 

Styrelse

Styrelsen för föreningen består under 2021 av Thomas Ekberg, ordförande, Anders Lindström, vice ordförande, samt ledamöterna Torsten Mörner (tidigare ordförande i Svenska Jägareförbundet), Klas Brandt, Mimi Werner och Mikael Jägare. Allt enligt föreningens hemsida.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Mina artiklar

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev