Svensk Jakts app ökar rejält. Ladda ner den du också och ta del av jaktliga nyheter.

Svensk Jakts app når rekordnivåer – ladda ner den du också!

De senaste åren har Svensk Jakts app skenat i antalet användare, som sedan en tid tillbaka med råge passerat 70 000. Ladda ner den du också och ta del av Sveriges främsta leverantör för nyheter inom jakt.

Förutom det populära magasinet, som når över 200 000 läsare varje nummer, och sajten Svenskjakt.se, som förra året hade över 10 miljoner besök, ökar även Svensk Jakts app i popularitet.

På bara ett par år har användningen ökat med närmare 30 000 personer.

Olle Olsson.

– Vid den senaste kollen var det nära 80 000 användare av appen, säger Olle Olsson som är ansvarig för de digitala kanalerna på Svensk Jakt.

Självklarhet

Varför ökar då populariteten? En förklaring är att de flesta nu har en smart telefon och lätt kan ta del av nyheter, till skillnad från en dator som inte längre är en självklarhet i hemmet.

Med appen kan läsaren dessutom meddelas när en nyhet publicerats.

– Dels kan den som använder appen få en push, alltså ett meddelande i telefonen, om det händer något större. Då kan vi se till att det plingar i samtliga telefoner, om man inte stängt av den funktionen. För att inte riskera att våra läsare får allt för många notiser i telefonen väljer vi i större grad att styra dessa mot ämnen som läsaren själv valt att den vill bli informerad om, säger Olle Olsson.

Du bestämmer

Den som är inloggad i appen kan alltså själv välja vilka ämnen den är specifikt intresserad av – och vill läsa om. Användaren kan bland många andra alternativ till exempel välja att få notiser om älgjakt, varg, specifika län eller rovdjur.

Användaren kan själv välja vilka ämnen som den ska få pushar om i appen.

– På så sätt håller vi läsaren uppdaterad. Personen behöver inte själv hålla koll på om det kommer en nyhet inom det specifika området eller exempelvis en dom i ett rättsfall, säger Olle Olsson.

Spara favoritartiklar

I appen kan du som inloggad även spara artiklar så du lätt hittar tillbaka till dem. En funktion som vi vet är uppskattad av många användare.

Fritt flöde

Med tanke på den höga – och fortsatta – tillväxten i appen kommer Svensk Jakt även fortsättningsvis att jobba för att utveckla produkten vidare.

Precis som på hemsidan kan appanvändaren ta del av såväl nyheter som reportage och debatter.

– Vi ser på användningen att allt fler väljer appen och tar del av de pushar som vi skickar ut. Dessutom blir inte läsaren styrd av vilka nyheter den får ta del av via sociala medier, som genom sina algoritmer kan strypa eller öka vissa flöden, förklarar Olle Olsson.

Här finns appen

Vill du också ta del av Sveriges största app för nyheter, granskningar och reportage inom jakt? Då kan du kostnadsfritt ladda ner den här och logga in med dina medlemsuppgifter i Svenska Jägareförbundet.

IOS (Iphone): Appstore

Android (Samsung, Motorola etc.): Google play

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev

Hoppa till verktygsfältet Logga ut