Det pågår för närvarande en ”rävstrid” på innerstadsön Stora Essingen. Foto: Ove Nordström / Mostphotos & Niklas Liljebäck

Strid om rävar i Stockholms innerstad: ”Något kommer att hända”

Rävar splittrar befolkningen på innerstadsön Stora Essingen. En del vill att rävarna ska fredas medan andra hotar med förgiftning.
Än så länge har dock stadens verksamheter inte blivit lidande på grund av rävarna.

Det är Svenska Dagbladet som skriver om ”rävstriden” på Stora Essingen – som inte minst debatteras flitigt i den lokala Facebookgruppen. Bråket handlar om rävarna som upplevs närgångna. De uppges bland annat ha visat tänderna mot en kvinna samt dödat höns och åtminstone en katt.

Älg avlivad under besök i huvudstaden

– Jag har inget emot rävar, men de är för många och för tama. Stora Essingen är en liten ö, måste det hända något förskräckligt innan man agerar, frågar sig en kvinna i tidningsintervjun.

– Något kommer att hända och risken är ju att folk till slut tar saken i egna händer om inget görs, och det är inte bra för någon, fortsätter hon senare i samma artikel.

– Man kan säga att det är två lag. Vissa vill skydda räven, andra vill ha bort dem, säger en annan kvinna till tidningen.

Webb-tv: Se när räv dödar rådjurskid

En kommunjägare har också intervjuats. Han säger i Svenska Dagbladets artikel att än så länge har stadens verksamheter inte blivit lidande på grund av rävarna på Stora Essingen. De har till exempel inte närmat sig förskolor.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev