Skyddsjakten på en varg i Jönköpings län kan förlängas efter ett nytt angrepp där tre tackor dödats. Arkivbild. Foto: Johnny Olsson

Skyddsjakten kan förlängas efter nytt angrepp

Samtidigt som skyddsjakten på en varg i Jönköpings län avslutades under söndagen inträffade ett nytt vargangrepp på får i jaktområdet. Tre tackor konstaterades ha dödats av varg söder om Gnosjö.

Enligt SVT Nyheter Jönköping råder det ingen tvekan om att det är varg, och förmodligen den tik som finns i länet, som återigen har angripit tamdjur. Den beslutade skyddsjakten pågick fram till den 16 augusti utan att vargen fälldes men nu kommer jakttiden att förlängas.

 

Beslut under måndagen

– Efter det nya angreppet får vi diskutera och ta ställning till ett nytt beslut under dagen. Vargen är ju kvar i länet för vi utgår från att det är samma varg vid angreppen, säger Jens Mattsson presskommunikatör på Länsstyrelsen i Jönköping till SVT.

Beslutet om skyddsjakt på varg har tidigare överklagats till förvaltningsrätten i Luleå, som först inhiberade jakten, därefter återtogs sitt beslut för att i fredags slutgiltigt godkänna skyddsjaktsbeslutet.

Domstol ger grönt ljus för skyddsjakt på sydlig varg

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev