Arkivbild: Lars-Henrik Andersson

Skulle rengöra vapnet – sköt in i grannens kök

En man i Lunds kommun i Skåne rengjorde sitt vapen i sitt kök. När han gjorde en blindavfyring så gick ett skott av och träffade en kökslucka i grannens kök. Skytten anklagas nu för framkallande av fara för annan, förorsakad av grov oaktsamhet, skriver Sydsvenskan.

Det var i januari som den 50-årige mannen satt i sitt kök och rengjorde sitt vapen inför en planerad jakt.

När har skulle göra en blindavfyring brann ett skott av och gick genom två fönster och in i en grannes kökslucka.

 

Har erkänt

I polisens förhör, som Sydsvenskan tagit del av, har mannen erkänt gärningen men säger i förhören att det hela är en olyckshändelse:

”Jag satte i magasinet och trodde att det var tomt. Jag gjorde en blindavfyring mot en ljuskälla. Eftersom jag har kikarsikte så var jag tvungen att hitta en ljuskälla och det var grannens kök. Jag trodde att det var en blindavfyring men jag sköt igenom mitt och grannens fönster”, säger han till Sydsvenskan.

 

Regnade glas

I det drabbade grannhuset satt en familjemedlem i köket när det plötsligt började regna glassplitter efter en hög smäll.

”Vi kunde inte förstå var glassplittret kom från”, uppger grannfamiljen i förhören, och yrkar på ersättning av 3.288 kronor i reparationskostnader.

Det var först när den 50-årige mannen kom över för att be om ursäkt som grannfamiljen fick en uppfattning om vad som hade hänt.

 

Fara för annan

Mannen har erkänt att det var ett misstag och att magasinet innehöll tre patroner.

Vådaskottet tas nu upp i Lunds tingsrätt där mannen anklagas för framkallande av fara för annan, förorsakad av grov oaktsamhet.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev