Länsstyrelsen i Västmanland tar jägare och allmänhet till hjälp för att under helgen inventera lodjuren i länet. Foto: Mostphotos

Samarbete kring inventering av lodjur

Under helgen ska lodjuren inventeras i delar av Västmanlands län. Det sker i ett samarbete mellan länsstyrelsen och Jägareförbundet.

Länsstyrelsen i Västmanland vill ha hjälp från jägare och allmänhet för att under den den kommande helgen 6-7 februari inventera ett område som täcker Sala och Västerås kommuner. Länsstyrelsen vill även ha rapporter från andra delar av  länet.

– Även om fokus ligger på Sala och Västerås kommer vi att söka av hela länet och vi vill att alla som är ute i skog och mark håller ögonen öppna efter spår efter lodjursfamiljer, skriver länsstyrelsen i ett pressmeddelande.

 

Jägarna kan markerna

Målet är att hitta så många familjegrupper som möjligt. Genom att aktivt söka av vägar, berättar för andra om inventeringen och kontrollera uppsatta viltkameror hoppas parterna på att stort genomslag och en heltäckande inventering.

Spår eller andra uppgifter kan lämnas via appen Skandobs touch, som ett samtal eller sms på mobilnummer 073–074 92 11 eller via hemsidan  http://www.skandobs.se.

Mer uppgifter kan lämnas av länsstyrelsen i Västmanland eller Jägareförbundet Västmanland.

 

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev