Kent Engvall hittade på lördagen en hare som lodjuren tagit. När sedan spårarna kom på söndagen hade lodjuren tagit resten av haren och lämnat mycket spår på platsen. Bitvis såg det ut som det var hartraj av lospår. Sannolikt är det en familjegrupp som varit på platsen. Foto: Lars Björk

Jägare ställde upp och inventerade lodjur

I helgen genomförde jägare en områdesinventering av lodjur i Uppsala län samt i delar av angränsande län. Flera familjegrupper hittades.

Det var Jägareförbundet i Uppsala län som tog initiativet att tillsammans med länsstyrelsen genomföra en områdesinventering av lodjur. Detta spreds sig också till de delar av angränsande län så norra Stockholms län, östra Västmanland och södra Gävleborg deltog.

– Det hittades också ett antal familjegrupper av lodjur. Det är för tidigt att ha ett färdigt resultat men några nya familjegrupper bör det ha blivit till den pågående inventeringen, säger Lars Björk, jaktvårdskonsulent på Jägareförbundet.

 

Kent Engvall. Foto: Lars Björk

Tyvärr ställde en snökanon till det efter delar av Upplandskusten, där stora mängder nysnö försvårade spårningsarbetet väsentligt.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev