[google_map_easy id=”5″]
Här inträffade attacken.

Sällskapshund dödad – vargangrepp polisanmält

En liten sällskapshund har angripits och dödats av vad man tror är en varg. Angreppet inträffade i en trädgård i Kolsva på nationaldagens eftermiddag.

Hundens ägare såg när vargen klev in på deras tomt och tog deras hund. Hunden skadades så illa vid attacken att den senare dog. Angreppet inträffade klockan 16.45 i samhället Kolsva, Västmanland.

Attacken anmäldes till polisen.

– Vi har haft en incident där en hund har blivit ihjälbiten av vad man tror är en varg, säger Martina Saghamre, LKC-befäl vid polisen i Västmanland, till Vlt.se.

Enligt tidningen åkte en polispatrull till bostaden och pratade med hundägarna och vittnen till händelsen. Hundägarna chockades av händelsen.

 

Personal på plats

Länsstyrelsen i Västmanland har i nuläget väldigt lite information om vad som har hänt.

– Vi har just nu personal på plats där hunden dödades. De har specialtränad hund med sig och den är tränad för att markera och spåra varg. Mer än så vet jag inte i nuläget, säger Daniel Mallwitz, vid länsstyrelsens avdelning för naturvård.

Vid vinterns inventering säkrades 3,8 familjegrupper av varg i Västmanland. Miniminivån för varg i länet är en föryngring. Trots att vargstammen är betydligt högre än den fastställda miniminivån beslutade länsstyrelsen ändå att inte tillåta licensjakt den senaste vintern.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev