Polisen får möjlighet att kommentera Arbetsmiljöverkets underrättelse om skyddsbyxor för eftersöksjägare fram till 30 juni. Foto: Martin Källberg

Polisen hade inte fått Arbetsmiljöverkets skrivelse

Tempot har gått ner i Arbetsmiljöverkets föreläggande att polisen i Örebro under hot om vite åläggs att utrusta eftersöksjägare med skyddsbyxor, som Svensk Jakt skrev om i början av veckan.

Markus Olsson.

Markus Olsson som är eftersökssamordnare på Svenska Jägareförbundet rapporterar att man under veckans konferens med Nationella viltolycksrådet fått ny information i frågan.

– Arbetsmiljöverket hade inte fått någon reaktion på en underrättelse som skickades den 29 mars, men det har visat sig att den aldrig diarieförts hos Polismyndigheten, säger han.

Nu får myndigheten tid på sig till den 13 juni att kommentera underrättelsen och därefter kommer Arbetsmiljöverket att fatta ett nytt beslut, uppger Markus Olsson.

 

Allvarlig personskada

Det var på grund av en allvarlig personskada under ett eftersök på ett vildsvin som Arbetsmiljöverket tog tag i frågan. Under hot om vite ålades polisen i Örebro att utrusta eftersöksjägare med skyddsbyxor, även kallade vildsvinsbyxor.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev