Aktivisterna höll upp plakat med jaktkritiska budskap. Foto: Privat

Aktivisterna höll upp plakat med jaktkritiska budskap. Foto: Privat

Polisanmälan mot aktivist som störde jaktseminarium

Polisen bekräftar att det kommit in en anmälan mot en av aktivisterna som störde Jägareförbundets seminarium i Almedalen.
– Brottsrubriceringen är ringa misshandel och eller ofredande, säger Carina Skagerlind, kommunikatör för Polismyndigheten.

Det var i samband med Jägareförbundets direktsända seminarium ”Drevet går” som en handfull aktivister ställde sig mellan politikerpanalen och åhörarna. De höll samtidigt upp plakat med jaktkritiska budskap.

Till sist tvingades man avbryta seminariumet och tillkalla polis. Omsider lämnade aktivisterna lokalen samtidigt som någon eller några av dem blåste i kraftiga visselpipor.

Polisen bekräftar att det inkommit en anmälan mot en av aktivisterna och att brottsrubriceringen är ringa misshandel och eller ofredande. Men hur eller om polisen kommer att gå vidare i ärendet är i dagsläget oklart.

 

”Det är ovanligt”

Under Almedalsveckan arrangeras cirka 4.000 seminarium. Enligt polisen är det ovanligt att aktivister stör ett arrangemang så påtagligt att det leder till en polisanmälan.

– Det händer att någon försöker ta över eller störa någon annans seminarium. Men att det går så långt att det upprättas en polisanmälan är ovanligt, säger Carina Skagerlind.

 

Stör jakt

En av de förberedda frågorna till politikerna under seminariumet ”Drevet går” var hur de ska hantera aktivister som stör jakt. Den frågan fick naturligtvis extra tydligt fokus i och med aktivisternas störningsaktion.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev