Gävleborgspolisen stoppar länets eftersöksjägare från användning av den här pannlampan. Foto: Boo Westlund

Polisen stoppar eftersöksjägare från att använda pannlampa

Polisen i Gävleborg sätter nyttjandeförbud på de pannlampor som tidigare skickats ut till eftersöksjägare i länet. Anledningen är att batterier har sprängts med person- och egendomsskador som följd.

Förra veckan orsakade en eftersökslampa som används av NVR-anslutna eftersöksjägare en brand hemma hos Lars-Åke ”Pastorn” Jansson i Värmland. Lampan hade han fått av Polisen.
När det stod klart att det var Polisens utrustning som orsakat branden gick länsansvarig NVR-polis i Värmland Erika Broström ut med ett mejl till alla eftersöksjägare. Och nu gör alltså Gävleborgspolisen samma sak.

– Vi har även fall där batteriet till eftersökslampan har exploderat med personskador som följd, berättar Lasse Fredin, poliskommissarie i Gävleborgs län.

Den här typen av eftersökslampa används inte inom hela landets eftersöksorganisation.

– Det är lite olika vilka eftersökslampor som Polisen köpt in över landet men de som köpts in och skickats ut till eftersöksjägarna i Gävleborg får inte användas från och med nu. Vi har beställt nya lampor idag som kommer att skickas ut inom eftersöksorganisationen, säger Lasse Fredin.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev