Publicerad 12 november 2021 - 09:29

Invigningen fick skjutas upp på grund av pandemin, men nu kunde medlemmarna hälsas välkomna på öppet hus. Foto: Maria Augustsson

Öppet hus och invigning av nya lokaler

Premium

Jägareförbundet Kronoberg har invigt sina nya lokaler på anrika Huseby i hjärtat av länet, genom att bjuda medlemmarna på öppet hus.

Även om inte strömmen av besökare var strid kom det allt en del intresserade medlemmar och några hade familjen med sig för ett vidare besök på det vackra och historiska Huseby bruk.

 

Småländsk kringla

Jägareförbundet Kronoberg bjöd på fika med en riktig småländsk kringla som tilltugg. Förutom att prata och diskutera med styrelse och anställda, kunde man få sin trofé mätt och införskaffa sig en ny keps eller kokbok. Barnen kunde spika ihop en egen fågelholk och skjuta luftgevär.

 

Invigningstal

På eftermiddagen hölls ett officiellt invigningstal av ordförande Ewert Frisk.

– Äntligen kan vi genomföra denna invigning, egentligen tillträdde vi lokalerna för ett och ett halvt år sedan men en viss pandemi satte stopp för våra planer om en invigning, sa han.

På grund av pandemin har Jägareförbundet Kronoberg tvingats genomföra två digitala årsstämmor. Som en följd av detta har man inte haft möjlighet att hedra förtroendevalda som fått utmärkelser för sitt arbete i förbundets tjänst.

 

Engagemang

Utan engagerade medlemmar och förtroendevalda kan inte en förening fungerar. Det krävs engagemang för att driva de jaktliga frågorna i en tid som denna, det är många olika intressen som vill påverkar vår jakt och det har gått mycket politik i många av dessa frågor.

– Nu om någonsin behöver vi engagera oss och verkligen genomensamt stå upp för varumärket som Jägareförbundet är med alla dess grenar. Därför känns det extra kul att för mig att honorera några av länets drivkrafter, sa Ewert Frisk.

 

Utmärkelser

I tur och ordning delades Jägarförbundet Kronobergs förtjänstmärke, Jägareförbundet Kronobergs förtjänstmedalj i silver och Svenska Jägareförbundets förtjänsttecken i silver ut.

Länets förtjänstmärke tilldelades fyra avgående ledamöter i älgförvaltningsgrupperna. På plats av dessa fanns Ingemar Oskarsson.

Lisa Hjertonsson, Börje Svensson och Ronny Runesson tilldelades länets förtjänstmedalj i silver. Förbundets förtjänsttecken tilldelades Kent Hultberg, Martin Wikerstål, Bernt Fransson, Joakim Svensson och Elias Turesson.

 

Samkväm

Efter ceremoni bjöds på småländsk ostkaka, sylt och grädde under gemytligt samkväm. Även representanter för Studiefrämjandet och Jägareförbundet Kalmar deltog och gratulerade till den nya samlingsplatsen för Jägareförbundet Kronoberg och dess medlemmar.

 

Elias Turesson

Skribent

Svensk Jakt

webbredaktionen@svenskjakt.se

Kommentera artikeln

Vad tycker du? Här kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Du behöver skapa ett konto och logga in först.
Tänk på att hålla god ton, inte byta ämne och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.
Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort.
Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen Svenskjakt.se.

Visa kommentarer

Andra läser också

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Mina artiklar
Här kan du annonsera vapen
Annonstorget med allt från hundar till jaktvapen
Gott från vilt
Tips på hur du lagar vilt på bästa sätt
Drömjakt
Här finns någonstans att jaga
Vi testar – på riktigt!
Svensk Jakts tester kan du lita på
Provläs Svensk Jakt digitalt
Bläddra i senaste numret
Skriv en debattartikel
Här förs debatten i Jägarsverige

Senaste från Annonstorget

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev

Samtidigt på JaktPlay

Svensk Jakt på Instagram