Arkivbild: Lorena Nasi

Öppet brev till kändisar: ”Sluta underminera naturvården”

Över 50 afrikanska ledare som representerar miljontals människor i södra Afrika, skriver i ett öppet brev till engelska kändisar att de ska sluta använda sitt inflytande för att underminera fattigas möjlighet till försörjning och riskera naturvården i regionen. Ett liknande brev har skickats till den amerikanska kongressen.

Svensk Jakt Publicerad 27 juli 2020 - 16:00

Brittiska kändisar som Ricky Gervais, Joanna Lumley, Peter Egan, Ed Sheeran, Judi Dench och Piers Morgan har ljudligt kritiserat troféjakt.

Men personerna och organisationerna bakom det öppna brevet anser att kändisarna ser ”elefanter, lejon och andra vilda djur genom en romantiserad och idealiserad lins”.

 

Känns inte igen

Det är ett perspektiv som inte känns igen av Afrikas landsbygdsbefolkning, som ”dagligen oroar sig för att deras barn ska bli dödade på väg till skolan, eller att deras försörjningsmöjligheter ska förstöras på några timmar av elefanter i odlingar eller stora rovdjur bland boskap”.

Kändisarna inviteras att besöka Afrika för att få en djupare förståelse för livets realiteter bland stora och ofta farliga djur.

 

Överväger förbud

Det öppna brevet publiceras vid en kritisk tidpunkt, då både den brittiska och den amerikanska regeringen överväger förbud mot import av jakttroféer. Sådana förbud kan bli ödesdigra för det afrikanska viltet, eftersom det rycker undan incitamenten för att skydda djuren och deras livsmiljöer.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Mina artiklar

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev