Många afrikanska arter gynnas av troféjakt. Foto: Elias Turesson

Handelsförbud med jakttroféer missgynnar viltet

FACE, med ordförande Torbjörn Larsson i spetsen, gör nu gemensam sak med Storbritanniens största jaktorganisation BASC och vädjar till de brittiska myndigheterna att inte skärpa reglerna för import av jakttroféer.

Jaktorganisationerna vill att Storbritannien håller fast vid existerande internationella överenskommelser gällande kontroll av import och export av jakttroféer, och inte skärper sina regler ytterligare.

Man skriver att jakt, även troféjakt, är ett viktigt fundament och ekonomisk förutsättning, framför allt i södra Afrika, för bevarandearbete, tjuvjaktsbekämpning och försörjning på landsbygden.

Tack vare detta, skriver FACE och BASC, gynnas många arter. Skärpta handelsrestriktioner och förbud skulle riskera att omkullkasta det arbetet.

”Vi uppmuntrar er att besöka dessa länder.”

Organisationerna rekommenderar de brittiska myndigheterna att ta del av de vetenskapliga undersökningar som finns angående jaktens betydelse, och att fakta – inte känslor – ska vara grunden för beslut.

”Vi uppmuntrar er också att besöka dessa länder för att personligen bevittna deras framgångsrika bevarandeprogram”, skriver FACE och BASC.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev